Förberedelser

Sista helgen innan skarpt läge

By 12 augusti, 2016 No Comments
studera vid 40 plus +

Nedräkningen har börjat !

Det är fredag kväll och på tisdag är det skolstart för mig. Igen ! Börjar ett program på Chalmers i Göteborg, fem år av studier för att till slut få en civilingenjörsexamen i elektroteknik.

Jag heter Stephan Berglund, är 44 år och har tre barn varannan vecka. Och nu skall jag bli student på heltid. Jag har sökt mycket för att få ta del av andras erfarenheter av att studera när man har blivit äldre men inte hittat så mycket som verkligen gav mig en inblick i livet både innan, under och efter studierna. Jag har känt ett stort behov av att få tips om hur man förbereder sig, både mentalt och praktiskt, samt hur livet ter sig när man väl är mitt i studierna. Och vad reflektionerna efteråt är, vad det svåraste var och vilka strategier som gjorde att man till slut kunde ta sig hela vägen fram. Vad man känner och tips till nya studenter som är 30 eller till och med 40 plus, som jag själv.

Jag hittade alldeles för lite information ! Så jag bestämde mig för att skapa den här bloggen som ett tidsdokument över mina studier och livet vid sidan om, hur dessa skepp mötas och visa hur jag förberett mig och hur jag löser de problem som uppstår under resans gång. Min förhoppning är att du hittar några berättelser här som kan ge dig insikt i hur det är att vara student igen när man väl har kommit en bit in i livet, hur kärleken, ekonomin, vännerna och familjen klaras av när man beslutat sig för att ta hand om sig själv. Att göra sitt eget liv bättre är en process och förändring inte bara för en själv utan även de runt omkring en.

Så, detta är startskottet, på tisdag börjar resten av mitt liv. Äntligen !

Leave a Reply